Pikavippi tekstiviestillä

(Last Updated On: 7 joulukuun, 2023)

Mistä voi saada pikavipin pelkällä tekstiviestillä?

Pikavipin voi saada pelkällä tekstiviestillä monesta paikasta. Usealle lainantarjoajalle riittää se, että hakija todistaa henkilöllisyytensä mobiilivarmenteella, jolloin verkkopankkitunnistautumista ei välttämättä tarvita. Myös esimerkiksi joustoluottotililtä tehdään nostoja yleensä pelkällä tekstiviestillä, mutta itse tilin hakeminen edellyttää yleensä jonkinlaista henkilöllisyyden varmentamista. Esimerkiksi Vivus ja Pikavippi.fi myöntävät lainoja tekstiviestihakemuksen perusteella, mutta luottotiedot täytyy kuitenkin tarkistaa henkilötunnuksen kautta.

Pikavipit

Pikavipit ovat summaltaan pienehköjä lainoja, joita haetaan yleensä kattamaan lyhytaikaista vajetta budjetissa. Esimerkiksi ruoan tai muiden arkisten asioiden ostaminen on yleinen pikavipin käyttökohde. Laina saa netistä todella helposti, usein vain tekstiviestihakemuksen perusteella. Pikavippien korot ovat nykyään aiempaa maltillisempia, joten sellaisen ottaminen ei aja ketään konkurssiin, kunhan lainan maksaa takaisin ajallaan. Ota pikavippi tekstiviestillä helposti

Joustoluotot

Joustoluottotililtä voi tehdä nostoja pelkällä tekstiviestillä. Yleensä tili avataan joko mobiilivarmenteen tai henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten kautta. Hakemus hyväksytään, jos hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Vakuutta tai takaajia ei tarvita, kuten ei pikavipeissäkään. Joustoluottotililtä tehtävillä nostoilla on hieman suuremmat korot kuin pikavipeillä, koska lain mukainen korkokatto ei koske yli 2000 euron lainoja. Hakijalle myönnetään kerralla esimerkiksi 2000 euron suuruinen nostoraja, jolloin myös yksittäisen noston korko voi olla suurempi kuin 55 prosenttia. Joustoluotto sopii sellaiselle henkilölle, jolla on usein tilapäistä rahantarvetta ja joka haluaa keskittää kaikki lainansa yhteen paikkaan, tai joka käyttäisi muuten luottokorttia, mutta tulot ovat liian pienet sellaisen saamiseen.

Henkilöllisyyden varmentaminen mobiilivarmenteella

Mobiilivarmenne ja pankkitunnistautuminen ovat luotettavia tapoja varmistua siitä, että lainaa hakee todella oikea henkilö, eikä kukaan käytä esimerkiksi henkilötunnusta väärin. Mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten päätyminen vääriin käsiin on paljon epätodennäköisempää kuin se, että joku selvittäisi ihmisen henkilötunnuksen ja nostaisi tämän nimissä lainoja. Verkkopankkitunnukset saa käyttöön hakemalla ne omasta pankista. Mobiilivarmenteen saa omalta matkapuhelinoperaattorilta. Operaattorista riippuen mobiilivarmenne voi joskus olla kuukausimaksullinen, mutta joskus sen voi saada käyttöön myös ilmaiseksi, ainakin määräajaksi tutustumistarjouksena.

  Ilmainen vippi netistä - mistä pikavippiä ilman korkoja tai kuluja täysin ilmaiseksi?

Kuka voi saada pikavipin tekstiviestillä?

Pikavipin voi saada tekstiviestillä kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa, eli jolla maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Mikäli maksuhäiriöitä on, kannattaa ne yleensä pyrkiä maksamaan pois ennen uuden velkavastuun ottamista, vaikka toivottu lainasumma olisi pienikin. Pikavippien korot ovat usein melko korkeita, jolloin velan hoitamatta jättäminen voi aiheuttaa suuremman velkaongelman. Tämänkin säännön tarkoitus on suojella ihmisiä suuremmilta ongelmilta. Lisäksi hakijan tulee olla sopivan ikäinen, että laina voidaan myöntää. Kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö voi saada lainan ainakin joltain yritykseltä, mutta esimerkiksi 18- vuotiaalle eivät kaikki yritykset myönnä lainaa. Tämä johtuu siitä, että hyvin nuorella henkilöllä ei useinkaan ole käytössään sellaisia säännöllisiä ansiotuloja, joiden turvin laina voitaisiin varmasti maksaa takaisin ajallaan. Ei ole kenenkään etu, että henkilö joutuu todella nuorella iällä velkaongelmiin – tällöin asunnon ja työpaikan saanti voi vaikeutua todella paljon, mikä aiheuttaa syrjäytymistä ja suurempia ongelmia. Pienenkin pikavipin maksamatta jättäminen voi siis aiheuttaa vakavia ongelmia. Riippuu yrityksestä, myönnetäänkö lainaa muille kuin Suomen kansalaisille. Useimmiten myös muualta Suomeen muuttanut henkilö voi kyllä saada lainan oleskeltuaan Suomessa esimerkiksi 36 kuukauden ajan laillisesti. Tällöin henkilö voi saada lainan samoin ehdoin kuin kaikki muutkin. Luottokelpoisuuden, luotettavan henkilöllisyyden varmentamisen tavan ja riittävän iän lisäksi hakijalla tulee yleensä olla Suomessa vakituinen osoite, johon lasku voidaan lähettää. Eli siis hakijan tulee olla kirjoilla jossain päin Suomea.

Kuinka suuren pikavipin tekstiviestillä voi saada?

Tekstiviestihakemuksen perusteella myönnettävät lainat ovat usein jonkin verran pienempiä kuin sellaiset lainat, jotka vaativat monimutkaisemman hakemuksen laatimista. Yleensä lainattavat summat ovat alle sadan euron tai korkeintaan muutaman sadan euron suuruisia lainoja, jotka ovat maksettavissa takaisin todennäköisesti seuraavan kuukauden aikana. Kovin suuria summia tekstiviestihakemuksella ei yleensä voi lainata, vaan esimerkiksi suuremmat kulutusluotot myönnetään hieman erilaisen hakemuksen perusteella.

  Pikaluotto

Mikä laina on edullisin?

Jotkut lainaa tarjoavat yritykset myöntävät ilmaisia ensilainoja, jotka eivät kasva korkoa lainkaan siinä tapauksessa, että laina maksetaan takaisin ajallaan. Useimmiten ilmainen ensilaina voi olla esimerkiksi korkeintaan 400 euron suuruinen. Ilmainen laina on aina edullisin, mutta myös muunlaisia tarjouksia voi olla kannattavaa hyödyntää. Edullinen laina on siis sellainen, jossa on mahdollisimman matala korko. Aina matala korkokaan ei kuitenkaan ole tae siitä, että laina todella on edullinen. Esimerkiksi joustoluottotilin käyttämisestä aiheutuu joskus paljon yllättäviä kuluja. Tilin avaaminen saattaa olla maksullista, minkä lisäksi jokaisesta nostosta peritään erikseen nostoprovisiota, jolloin tilille päätyvä summa on pienempi, kuin alun perin haettu lainasumma. Yleensä joustoluottotilit ovatkin kaikkein hintavimpia tapoja lainata rahaa.

Millainen on lainan korko?Pikavippi tekstiviestillä on nykyaikaa

Pikavipin korko saa nykyään olla korkeintaan 55 prosentin suuruinen, jos nostettu laina on alle 2000 euroa. Tätä suuremmilla lainoilla ei edelleenkään ole korkokattoa määriteltynä, mutta suuria lainoja ei tekstiviestihakemuksella yleensä edes haeta. Lainan korko on siis korkeintaan 55 prosenttia, jos kyse ei ole joustoluottotililtä tehtävästä nostosta. Joustoluottolainan summan katsotaan olevan esimerkiksi 2000 euroa, vaikka yksittäiset nostot olisivatkin tätä pienempiä.

Miten laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin kotiin, verkkopankkiin tai sähköpostiin lähetettävällä laskulla. Kaikkein luotettavin tapa maksaa lasku on sen tilaaminen suoraan verkkopankkiin. Tällöin voi myös solmia suoramaksusopimuksen, jolloin lainaerä siirtyy eräpäivänä automaattisesti lainan tarjoajan tilille ilman toimenpiteitä. Tällainen lasku ei voi kadota, eikä sen maksaminen voi myöskään unohtua. Lainan ottajan tarvitsee ainoastaan varmistua siitä, että tilillä on eräpäivänä riittävästi rahaa laskun maksamiseen.