Lainalaskuri

(Last Updated On: 12 joulukuun, 2023)

Lainalaskuri on kätevä

Lainalaskurilla voit tehdä tarkkoja laskelmia siitä, millaisilla kuluilla ja maksuajoilla voit lainaa nostaa. Laskurin avulla voit laskea sinulle parhaiten sopivan lainan vaihtelemalla lainamäärää ja laina-aikaa, jotta löydät omaan talouteesi sopivimman rahoitusratkaisun. Lainalaskuri määrittää lainasi kuukausierän, joka on summa, jolla lyhennät lainaasi joka kuukausi. Laina on mahdollista maksaa takaisin kerralla, mutta useimmat lainayhtiöt tarjoavat myös osamaksumahdollisuutta, jolloin laina maksetaan takaisin tasaerin muutaman kuukauden tai parhaimmillaan jopa vuoden aikana. Lainalaskurista näet myös, kuinka suurta lainaa sinun on mahdollista nostaa kerralla, joten näet nopeasti, millaista lainaa on tarjolla ja millaisilla ehdoilla ilman, että sinun tarvitsee käydä pitkiä lainaehtoja läpi ennen lainapäätöksen tekemistä. Laskurin avulla voit tehdä luotettavia päätelmiä siitä, millaiseen lainaan sinulla on varaa ilman, että lainan takaisinmaksussa koituu ongelmia ja kuitenkin niin, että lainan lyhentämisen jälkeen rahaa riittää vielä muuhunkin elämiseen.Lainalaskuri on oiva työkalu kustannusten hahmottamiseen

Lainalaskuri auttaa vertailemaan lainoja

Useimmat lainayhtiöt tarjoavat sivuillaan lainalaskuria, jonka avulla on helppoa nähdä, millaisella kuukausierällä sinun tulee lainaa lyhentää. Lainalaskuri ottaa huomioon kaikki lainaan kuuluvat kulut ja ilmoittaa lainan todellisen vuosikoron, joka koostuu kaikista lainaan liittyvistä kuluista ja maksuista koron lisäksi, joten voit laskea, kuinka paljon laina tulee todellisuudessa maksamaan sinulle. Voit halutessasi toki maksaa lainan takaisin kerralla, mutta useimmiten lainaa lyhennetään kuukausierissä, jonka summa määräytyy lainayhtiön asettamien lainaehtojen ja kulujen mukaisesti. Lainaehdoissa on suurta eroa eri yhtiöiden välillä, joten jos etsit edullista lainaa, sinun kannattaa ehdottomasti vertailla eri lainantarjoajia juuri lainalaskurin avulla. Vertailemalla varmistut, ettet maksa lainastasi liikaa.

Lainalaskuri kertoo lainan todellisen hinnan

Todellinen vuosikorko voi usein vaikuttaa suurelta esimerkiksi verrattuna pankista nostettavaan lainaan, mutta lainalaskurin avulla huomaat, että nopeasti takaisin maksettavalle lainalle ei kerkeä kertyä kovin suuria kustannuksia. Todellinen vuosikorko lasketaan aina sen oletuksen mukaan, että laina on otettu vähintään vuodeksi. Se lasketaan siten ns. efektiivisen koron avulla, joka käytännössä perustuu siihen oletukseen, että kuluttaja ottaa aina vanhan lainan maksamiseksi uuden lainan ylittäen vähintään vuoden laina-ajan. Siten todellinen vuosikorko ei sovi kovin hyvin kuvaamaan lyhytaikaisia pikavippejä, joiden todelliset vuosikorot voivat nousta jopa satoihin prosentteihin, mutta jotka eivät todellisuudessa maksa juurikaan ylimääräistä. Pikavippi maksetaan yleensä takaisin muutaman viikon tai pisimmillään joidenkin kuukausien sisällä, joten laina-aika harvoin ylittää todellisen vuosikoron ilmoittamaa vuoden maksuaikaa.

  Vertaislaina

Vertaile Vivuksen lainalaskurilla lainasi kuukausieriä

Vivus on yksi Suomen suosituimmista lainantarjoajista, joka tarjoaa uusille asiakkailleen täysin ilmaista ensilainaa ja vanhoille asiakkailleen edullista kulutusluottoa lyhyellä takaisinmaksuajalla. Vivuksen kätevä lainalaskuri auttaa sinua tekemään luotettavia laskelmia siitä, kuinka suurta lainaa voit nostaa ja millaisilla kuluilla. Uutena asiakkaana näet lainalaskurista heti, että voit nostaa täysin kulutonta ja korotonta ensilainaa korkeintaan vähintään 10 euroa ja korkeintaan 400 euroa maksimissaan 30 päivän takaisinmaksuajalla. Lainalaskuri kertoo ensilainasi todelliseksi vuosikoroksi 0%, sillä lainan saat todella ilman mitään ylimääräisiä kuluja, kunhan maksat sen takaisin kuukauden sisällä. Ilmaisen ensilainan jälkeen voit nostaa yhtiöltä korkeintaan 2010 euron kulutusluoton kerralla. Lainalaskurin mukaan saat lainallesi 3-30 päivän takaisinmaksuajan, joten esimerkiksi 1000 euron lainan todellinen vuosikorko on todella korkea 446.2%, mutta todellisuudessa maksettavaksi jää korkoa vain 150 euroa, kun maksat lainan takaisin kerralla kuukauden sisällä. Lainalaskurin avulla näet siis, ettei lainan nostaminen Vivuksen kautta ole kovin kallista, vaikka todellinen vuosikorko onkin korkea, sillä yhtiö tarjoaa lainoilleen vain lyhyttä maksuaikaa.

Credit24 tarjoaa edullista lainaa kohtuullisella vuosikorolla

Credit24 puolestaan tarjoaa joustoluotolleen todella joustavan takaisinmaksuajan, joten halutessasi voit lyhentää 100-4000 euron lainaasi jopa 36 kuukauden ajan. Kulut toki nousevat sitä mukaa, mitä pidempään lainaa maksat, mutta Credit24:n laina on todella kohtuullisen hintaista, joten kulut eivät nouse liian suuriksi myös pidemmällä laina-ajalla. Esimerkiksi 1500 euron lainan todellinen vuosikorko on vain 50.2%, joten Vivukseen verrattuna sen maksaminen takaisin esimerkiksi muutaman vuoden sisällä on verrattain edullista. Lainalaskurin avulla voit laskea, että esimerkiksi juuri 1500 euron lainaa lyhennät vähintään 73,46 euroa kuukaudessa, kun maksat lainaa takaisin osamaksusopimuksella kuukausierissä, joten laina sopii monenlaiseen talouteen niin, että rahaa jää muuhunkin lainanmaksun jälkeen. Credit24 on yksi Suomen suosituimmista lainayhtiöistä ja 94.7% lainantarjoajan asiakkaista suositteleekin yhtiön palveluita. Lainayhtiö tarjoaa kaikille uusille asiakkailleen 100% tyytyväisyystakuun, joten jos et ole tyytyväinen yhtiön lainapalveluihin, saat luotostasi kertyneet kulut takaisin, kun valitat 30 päivän sisällä lainan nostamisesta.

  Hae pikavippi 18-vuotiaalle - katso mistä löytyy pikalainoja edullisesti täysi-ikäisille

Freedom Rahoituksen lainalaskurilla vertailet useita lainantarjoajiaLainalaskuri on työkalu, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää

Freedom Rahoitus vertailee eri lainantarjoajia keskenään ja lähettää sitten muutamia omaan talouteesi parhaiten sopivia lainatarjouksia sinulle, joista voit valita itsellesi sopivimman. Yhtiö tekee yhteistyötä 10 tunnetun ja luotettavan suomalaisen lainayhtiön kanssa, joten voit varmistua siitä, että löydät lainatarjousten joukosta varmasti edullisimman vaihtoehdon. Freedom Rahoituksen lainalaskuri antaa hyvin suuntaa sille, kuinka paljon ja kuinka nopeasti voit lainaa lyhentää. Tarjolla on lainaa 500-50 000 euroa 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla, joten vaihtoehtoja on todella runsaasti. Lainalaskuri laskee lainan 11% esimerkkikorolla, joten lainan todelliset kulut määräytyvät vasta, kun olet jättänyt lainahakemuksen ja saanut tarjousvaihtoehdot. Esimerkiksi 1500 euron esimerkkilainaa lyhennät 70 euroa kuukaudessa kahden vuoden takaisinmaksuajalla, kun taas 1000 euron lainaa lyhennät vain 47 euroa kuukaudessa kahden vuoden takaisinmaksuajalla. Summa on sitä pienempi kuussa, mitä kauemmin lainaa lyhennät, mutta kulut nousevat toki nopeasti, jos maksat lainaa takaisin useita vuosia, joten lainan mahdollisimman nopea takaisinmaksu kannattaa silti.