Lainaa 6000€ netistä

(Last Updated On: 3 maaliskuun, 2024)

Miten löytää lainaa 6000 euroa mahdollisimman turvallisesti?

Yleensä lainaa hakiessa tulee heti mieleen, miten löytää pikalaina mahdollisimman edullisesti. Tämä onkin tärkeä kriteeri lainaa hakiessa, sillä kovat lainanhoitokulut voivat järkyttää taloutta. Edullisen lainan hakeminen on samalla myös turvallisen lainan etsimistä. Turvallinen laina on nimittäin sellainen, jonka ottaessa lainanhakija tietää tarkalleen, mihin sitoutuu. Turvallinen laina on myös sellainen, joka on mitoitettu lainanhakijan taloudellinen tilanne huomioon ottaen. Vielä kolmantena kriteerinä turvalliselle lainalle voidaan sanoa, että se on otettu yhtiöltä, jonka toiminta on rehellistä ja läpinäkyvää, eikä sen lainapalveluihin sisälly piilokuluja. Kaiken kaikkiaan, kun lainan oton turvallisuutta arvioidaan, on siis otettava huomioon monia seikkoja. Tämä työ ei kuitenkaan mene hukkaan. Kun tietää, että lainasopimus on vakaalla pohjalla, voi nukkua yönsä rauhassa.

Mieti, onko sinulla varaa ottaa lainaa

Moni voisi ylläolevan otsikon luettuaan protestoida, että eikö laina ole juuri niitä varten, joilla nimenomaan ei ole varaa tiettyihin asioihin ilman lainaa. Tämä on täysin totta. Sen vuoksi onkin hyvä, että luottofirmat tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden ottaa vertailun kautta halpaa 6000e lainaa, jolla saada lisärahoitusta tiukassa paikassa. Kuitenkin laina on maksettava takaisin, joten jos siihen ei pysty, ei lainaakaan ole hyvä idea ottaa. Lainan lyhennyserät vievät joka kuukausi siivun tuloista, mahdollisesti jopa useamman vuoden ajan. Tähän täytyy olla lainaa ottaessa valmis. 6000€ lainaa ilman takaajia tai vakuuksia netistä vie pitkän ajan maksaa pois. Jos omia tuloja ja menoja vertaillessa näyttää, että lyhennyserien maksaminen ei välttämättä tule onnistumaan, on todella tarkkaan mietittävä, onko lainan ottaminen liian iso riski. Lainasta saattaa tulla painajainen, jos sen ottaa miettimättä sitä, kuinka kauan lainaa oikeastaan tarvitsee maksaa takaisin. Huolellinen harkinta on siis valttia lainan hakemista suunnitellessa.Lainaa 6000 euroa edullisesti jo tänään

  Lainaa 20000 euroa ilman vakuuksia heti tilille

Ota lainaa vain tarvitsemasi määrä

Jos tiedät tarvitsevasi juuri lainaa 6000 euroa, pitäydy siinä. Monesti on houkuttava idea ottaa lainaa vähän ylimääräistä, kun joka tapauksessa lainaa on ottamassa hieman isomman summan. Se ei kuitenkaan kannata, sillä lainarahalle tulee aina muitakin kustannuksia kuin itse lainasumma. Sen vuoksi on hyvä ottaa lainaa vain minimimäärä. Pienemmän lainan lyhentämiseen ei mene yhtä paljon rahaa kuukausittain ja sen saa maksettua nopeammin pois, joten lainaloukossa ei tarvitse olla niin kauaa. Tämä on oman talouden kannalta selkeästi järkevämpi ratkaisu kuin ottaa ekstralainaa, vaikka se kuinka houkuttelevaa olisikin. Lainaan tulisi suhtautua välttämättömänä pahana. Joskus sitä joutuu ottamaan, mutta huvikseen ei kannata velkaa ottaa. Tämä on myös oman talouden kannalta turvallisempaa, sillä jos oma taloudellinen tilanne yhtäkkiä heikkeneekin, ei ole hyvä jos lyhennettävänä on vielä ylimääräistä lainaakin.

Säästä osa tarvitsemastasi rahasta jo etukäteen

Jos isompi rahareikä on tiedossa jo etukäteen, on hyvä idea säästää osa rahasta etukäteen. Useiden tuhansien eurojen ostoksiin ei moni pysty keräämään koko summaa riittävän nopeasti, mutta jo esimerkiksi pienen osan säästäminen etukäteen pienentää tarvitun lainan määrää. Tätäkin tärkeämpää on, että etukäteen säästämällä näkee, pystyykö omista tuloistaan laittamaan osan syrjään. Jos säästäminen nimittäin on täysin ylivoimaista, ei lainanlyhentäminenkään todennäköisesti suju kivuttomasti. Etukäteen säästäminen on siis itse säästämisen lisäksi myös hyvää harjoittelua lainan takaisinmaksua varten. Voit esimerkiksi laittaa jokusen kuukauden ajan saman verran säästöön, kun lainanmaksuun kuluisi rahaa. Tällöin saat hyvän kuvan siitä, miten lainan ottaminen vaikuttaa talouteesi. Etenkin suuremmissa lainasummissa lainaan tavallisesti sitoudutaan niin pitkäksi aikaa, että lainan lyhentäminen ei saa vaikuttaa omaan elämään liikaa.

Pohdi, olisiko maksuvapaille kuukausille käyttöä

Usein suurempien lainojen kohdalla on mahdollista saada maksuvapaita kuukausia. Tämä tarkoittaa, että joidenkin kuukausien aikana ei tarvitse lyhentää lainaa. Normaalisti tämänkin kuun aikana korot ja mahdolliset tilinhoitomaksut kuitenkin juoksevat tavalliseen tapaan, joten tämä on syytä huomioida lyhennysvapaata kuukautta pitäessä. Maksuvapaat kuukaudet antavat turvaa silloin, kun taloudessa tapahtuu yllättävä hetkellinen notkahdus. Sen vuoksi ei ole hullumpi idea koittaa etsiä laina, johon tämä etuus sisältyy. Jos on vähänkään epävarma siitä, miten esimerkiksi ylimääräiset laskut vaikuttavat maksukykyyn, on hyvä tietää, että maksuvapaat kuukaudet antavat mahdollisuuden pitää hetkellisiä hengähdystaukoja lainan maksusta. Moniin 6000 euron nopeisiin lainoihin ja kulutusluottoihin sisältyy maksuvapaita kuukausia, mutta ei välttämättä kaikkiin. Jos koet haluavasi turvata lainanmaksukykysi myös niinä kuukausina, kun postista kolahtaa yllättävä lasku, voi lyhennysvapaa kuukausi olla vastaus rukouksiisi.

  Edullinen pikavippi 200 euroa heti netistä

Tarkista lainan todellinen vuosikorko

Moni pikavippifirma mainostaa, kuinka heidän lainoissaan on hyvin edulliset korot. Tämä ei kuitenkaan vielä tarkoita, että laina olisi kokonaiskustannuksiltaan edullinen. Kun lainoja markkinoidaan halvoilla koroilla, yleensä kyseessä on lainan nimelliskorko. Tämä yksinään ei ole mikään hyvä indikaattori sille, kuinka edullinen laina oikeasti on. Muut lainanhoitokustannukset, kuten avausmaksut ja kuukausimaksut, saattavat nostaa lainan todellista hintaa huomattavastikin. Nimelliskorko kertoo ainoastaan lainan korkokustannukset. Kuitenkin usein lainaan tulee lisäksi myös muita kuluja, jotka vaikuttavat lainan todelliseen hintaan oleellisesti. Nämä muut kulut voi olla vaikea löytää lainasivustolta, joten kuluttajan kannattaakin etsiä tieto siitä, mikä on lainan todellinen vuosikorko. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu aivan kaikki lainasta tulevat kustannukset, joten se toimii nimellistä vuosikorkoa parempana indikaattorina lainakustannuksissa. Pyri siis, etsimään tieto lainan todellisesta vuosikorosta, ettet vahingossa päädy maksamaan lainastasi aivan liikaa edullisen nimellisen vuosikoron houkuttelemana.

Suunnittele kuukausierät kohtuullisen kokoiseksi

Suurin osa kuluttajista on todennäköisesti perillä faktasta, että mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä pienemmäksi jäävät kokonaiskustannukset. Säästämisen nimissä ei kuitenkaan kannata suunnitella lainanlyhennyseriä omaan budjettiin nähden liian tiukaksi. Omista tuloista pitäisi jäädä pakollisten menojen jälkeen vielä jotakin käteenkin. Muuten ensimmäinen yllättävä ylimääräinen meno tekee jo lainan lyhentämisestä hankalaa. On siis parempi laskea lainan lyhennyserät mieluummin hieman alakanttiin kuin yläkanttiin. Tällöin talous ei mene kumoon heti ensimmäisestä takaiskusta. Aivan liian löyhää maksuaikataulua ei kuitenkaan kannata sopia, sillä silloin yleensä tulee maksaneeksi vain liikaa. Realistinen maksuaikataulu jättää sinulle joka kuukausi hieman ylimääräistä pakollisten maksujen jälkeen. Jos lainaehdoissa on maininta maksuvapaista kuukausista, ei puskuria tarvitse olla yhtä paljon kuin silloin, kun lyhennysvapaan käyttömahdollisuutta ei ole.edukasta lainaa 6000 euroa nopeasti

Lue muiden asiakkaiden kokemuksia eri lainapalveluista

Muiden asiakkaiden mielipiteisiin tutustuminen kannattaa. Jos mietit, onko joku lainapalvelu hyvä taho hakea luottoa, kannattaa tutustua muiden asiakkaiden arvosteluihin. Mieluiten kannattaa tietysti valita joku puolueeton arvostelusivusto, jotta saisit mahdollisimman todenmukaisen kuvan rahoituslaitoksesta. Jos joku yritys on saanut lähinnä positiivista palautetta palveluistaan, voi olla suhteellisen luottavaisin mielin sen suhteen, että lainaprosessi firman kanssa tulee sujumaan hyvin. Suomessa pienlainayrityksiä valvotaan melko tarkkaan, joten 6000 euron vakuudetonta lainaa heti hakiessakaan ei tarvitse olla huolissaan, etteikö firma operoisi lain sallimissa rajoissa, sillä kaikki luottoyritykset toimivat aluehallintoviraston valvonnan alaisuudessa. Asiakaspalvelun tavoitettavuudessa ja käytäntöjen yleisessä toimivuudessa voi kuitenkin olla eroja. Nämä ovat kuitenkin tärkeitä seikkoja asiakkaan kannalta, joten sen vuoksi kannattaa valita firma, jonka saama palaute on pääasiallisesti positiivista.