Lainaa 10000 €

(Last Updated On: 5 kesäkuun, 2024)

Mitä pitää huomioida ennen kuin ottaa lainaa 10000 euroa nopeasti?

Jokainen lienee samaa mieltä siitä, että 10000 euroa ei ole mikään aivan pieni rahasumma. Se mahdollistaa monen mukavan unelman toteutumisen. 10000 euron lainalla saa esimerkiksi ostettua melkoisen mukavan menopelin tai tehtyä unelmien remontin kotiinsa. Kaikilla ei kuitenkaan ole noin isoa summaa makaamassa tilillään, vaan sen säästäminen voi olla jopa melkein mahdotonta, koska arjen menotkin syövät oman osansa tuloista. Tällöin moni alkaa pohtia lainan ottamista. Tämän kokoisessa lainasummassa toki alkaa jo lainan kokonaishintakin kiinnostaa aivan toisella tapaa kuin parin sadan euron pikkulainoissa. Sen vuoksi onkin 10000 euroa lainaa heti tilille ottaessa pysyä skarppina sen suhteen, että saa lainan mahdollisimman edullisilla ehdoilla.

Käy läpi oma taloustilanteesi

Ennen lainan ottamista on tärkeää olla selvillä omasta taloustilanteesta. 10000 euron vakuudeton kulutusluottoa maksetaan usein useampi vuosi, jolloin on tärkeää, että takaisinmaksusuunnitelma on tehty realistisesti. Kaikkeen ei tietenkään voi varautua etukäteen, mutta on hyvä pohtia, miten mahdolliset muutokset omassa taloustilanteessa vaikuttavat lainanmaksuun. Lainaa ei kannata ottaa, jos vaikuttaa, että sen lyhentämisestä tulisi potentiaalisesti ongelmallista. Ei edes silloin, kun remontin teko tuntuisi erittäin houkuttelevalta ajatukselta. Lähes jokainen joutuu jossakin vaiheessa elämää turvautumaan lainanottoon, mutta lainan oton pitäisi aina olla harkittu päätös, jossa on punnittu tarkalleen oman talouden kantokyky. Älä siis ota lainaa köykäisin perustein.

Pitääkö lainan olla vakuudetonta?

Jotkut lainat vaativat vakuuksia, osan taas saa ilmankin. Vakuutena toimii tavallisesti joko omaisuus tai sitten toinen henkilö takaa ottavansa vastuun lainasta siinä tapauksessa, että alkuperäinen lainanottaja ei selviä lainan maksusta. Koska kaikilla ei ole vakuudeksi kelpaava omaisuutta tai henkilötakaamiseen halukkaita tuttavia, monille vakuudeton laina on käytännössä ainut vaihtoehto. Jos mahdollisuus tarjota jotakin lainan vakuudeksi kuitenkin löytyy, kannattaa tämä mahdollisuus tavallisesti käyttää, sillä usein vakuudellinen laina on asiakkaalle edullisempaa. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomassa lainassa asiakas maksaa myös siitä rahoituslaitokselle, että se suostuu ottamaan isomman riskin kuin lainatessaan rahaa vakuuksia vastaan. Jos kuitenkaan vakuuksia ei ole tarjota, ei silti kannata hätääntyä. Myös vakuudetonta laina saa tänä päivänä suhteellisen edullisesti.

  Lainaa 9000 €

Minkä maksuaikataulun tarvitset lainallesi?

Lainan takaisinmaksuaikataulu on yksi asioista, jotka vaikuttavat oleellisesti lainan kokonaishintaan. mitä pitempi laina-aika on, sitä vähemmän tarvitsee lainaa lyhentää kuukausittain. Toisaalta pitempi laina-aika tarkoittaa, että kokonaisuudessaan lainasta pitää maksaa enemmän. On siis hyvä, mitä nopeammin lainan pystyy maksamaan takaisin, mutta tässäkin kannattaa käyttää harkintaa. Ei ole järkevää lyhentää lainaa niin kovalla maksusuunnitelmalla, että omaan budjettiin ei jää yhtään pelivaraa. Tällöin on vaarana, että pienikin ylimääräinen meno tekee lainan lyhentämisestä lähes mahdotonta. Lainanlyhennysaikataulu kannattaa siis suunnitella järkeväksi. Ei kannatta ottaa lainaa omaan talouteen nähden liian lyhyellä maksuajalla, mutta ei toisaalta liian pitkälläkään, jotta lainan kokonaiskulut pysyisivät kurissa. Jos ottaa lainaa 10000e ilman vakuuksia ja takaajia tulee lainan oheiskuluistakin pitkä penni, siksi parhaimman ratkaisun löytäminen vaatii huolellista suunnittelua.Nyt halpaa lainaa 10 000 euroa helposti

Mistä laina kannattaa ottaa?

Tämä on aina hyvä kysymys, kun mielessä on ison lainan otto. Pientä lainaa ottaessa ei tarvitse olla yhtä tarkka vertailussa, sillä summat pysyvät kohtuullisen vaatimattomina verrattuna useiden tuhansien eurojen lainaan. Toki pientäkin lainaa ottaessa on suotavaa koittaa löytää laina edullisin ehdoin, mutta 10000 € nopeaa ja edullista lainaa hakiessa se on aivan välttämätöntä. Kuluttajan täytyy siis vertailla huolella, millaisia lainaehtoja eri rahoituslaitokset tarjoavat. Haastavaksi vertailun tekee se, että firmojen tarjoamissa lainoissa saattaa olla erilaisia vahvuuksia. Esimerkiksi jossakin lainassa saattaa olla erittäin edulliset lainanhoitokustannukset, mutta maksuaikataulu ei ole yhtä hyvä kuin jollakin toisella yrityksellä. Sen vuoksi kannattaa miettiä, mitkä ovat itselle tärkeimmät ominaisuudet lainassa. Halvin laina ei aina ole yksilön kannalta paras.

Kannattaako laina kilpailuttaa lainoja välittävän yrityksen kautta?

Tämä voi olla hyvä idea, jos oma jaksaminen tai taidot eivät riitä perusteelliseen lainojen tutkimiseen. Lainoja välittävät yritykset hoitavat lainojen kilpailuttamisen ja vertailun asiakkaittensa puolesta, mutta lainat kilpailutetaan vain yrityksen yhteistyökumppaneiden kanssa. Yleensä tämä tarkoittaa karkeasti noin kymmenkuntaa rahoitusalan toimijaa, joten ihan pieneen määrään yrityksiä ei lainoja välittävä firma asiakkaan hakemusta lähetä. Tämä ei kuitenkaan tietenkään takaa, että näiden yhteistyökumppanien lainoista löytyisi markkinoiden paras laina.Nyt tarjolla vakuudetonta lainaa 10 000 euroa Todennäköistä kuitenkin on, että joku lainoja välittävän yrityksen kautta saaduista lainatarjouksista on kuitenkin aivan kelvollinen. Ei siis ole huono idea jättää hyvän lainan etsimistä lainoja välittävän firman harteille, etenkin jos tietää, ettei oma kärsivällisyys riitä kattavaan lainojen vertailuun. Lisäetuna on vielä se, että yleensä lainanvälitysfirmaa käyttäessä on mahdollista saada myös henkilökohtaista lainaneuvontaa, joten lainaviidakossa ei tarvitse rämpiä yksin. Jos kuitenkin tahtoo olla absoluuttisen varma, että löytää halvimman mahdollisen lainan, on parasta varautua käyttämään kohtuullisen paljon omaa aikaansa lainojen vertailuun.