Lainaa 10000 euroa ilman vakuuksia joustavasti

(Last Updated On: 22 maaliskuun, 2024)

Mistä lainaa 10 000 euroa ilman vakuuksia joustavasti?

Vuoden 2023 1000 euron lainatJoskus saattaa tulla tarve isollekin lainalle, kuten lainaa 10000 euroa on. Tällöin tietysti haluaa lainan mahdollisimman helposti sekä mahdollisimman joustavilla ehdoilla, jotta lainan hakeminen kävisi yksinkertaisesti. Haastavassa elämäntilanteessa ei välttämättä jaksa pitkää lainanhakurumbaa, joten lainan hakemisen helppous on monesti tärkeä kriteeri. Joustavuus onkin nykyään rahoitusmarkkinoiden uusi trendi, sillä ihmiset haluavat lainaa ripeästi ja helposti. 10 000 euroa ilman vakuuksia saattaa kuulostaa isolta summalta, mutta onneksi monet firmat myöntävät näinkin paljon lainaa hakijalle, joka on hoitanut raha-asiansa hyvin. Ei siis kannata ajatella, että pitäisi tyytyä lainaan huonoilla ehdoilla. Luottomarkkinoilla on tarjolla paljon 10 000 euron kulutusluottoja, joista voi etsiä itselleen sopivan lainan.

Mistä lainaa kannattaalähteä etsimään?

Hyvin isoa lainaa on lähes turha kuvitella saavansa lainaksi ystäviltä tai sukulaisilta. Sen vuoksi ainoaksi vaihtoehdoksi jää rahoituksen hakeminen lähipiirin ulkopuolelta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että laina on haettava joko pankista, pienlainayritykseltä tai yksityiseltä sijoittajalta. Mikään näistä ratkaisuista ei ole huono, mutta ne ovat hieman erilaisia tapoja saada lainaan rahoitus. Pankkilaina on monille se perinteisin lainamuoto, mutta pankista harvoin saa lainaa useita tuhansia euroja ilman mitään vakuuksia. Pankkilaina on siis monesti pois laskuista, jos tarvitsee vakuudettoman lainan tai jos haluat hakea lainaa tekstiviestillä. Tällöin vaihtoehdoiksi jäävät käytännössä vertaislaina tai pienlainayrityksen puoleen kääntyminen. Näiden lainamuotojen suosio kasvaakin koko ajan, koska lainan hakeminen on helppoa, koska vakuuksia ei vaadita. Pikavippiä ilman tuloja ei kuitenkaan enään kovin usein myönnetä.

Vertaislaina on lainan hakemista muilta yksityishenkilöiltä

Vertaislaina on melko uusi lainatyyppi joka on rantautunut suomeen vasta jokunen vuosi sitten. Vertaislainassa kuluttajan on mahdollista lainoja välittävä yritystä hyödyntäen saada lainaa yksityishenkilöltä, joka toimii lainan sijoittajana. Vertaislainoissa siis yksityiset ihmiset, joista osa haluaa sijoittaa ja osa lainata, pääsevät kohtaamaan toisensa. Tämä on kätevää, sillä molemmat hyötyvät diilistä. Sijoittaja tienaa, lainaaja saattaa löytää lainan hyvinkin edullisilla ehdoilla eli lainojen ikäraja on käytännössä 20-vuotta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että oma luottokelpoisuus sijoittajien silmissä ratkaisee käytännössä sen, saako lainaa edullisilla ehdoilla. Jos ei onnistu vakuuttamaan sijoittajia omasta takaisinmaksukyvystä voi joku toinen lainamuoto olla parempi. Huonoksi katsottu luottokelpoisuus voi nimittäin tarkoittaa sietämättömän tiukkoja lainaehtoja.

  Lainaa 400 euroa

Pienlainayritysten lainaehdot saattavat poiketa toisistaan paljonkin

Pienlainayritys on ehkä selkein tapa hakea kulutusluottoa 10 000 euroa. Tällöin lainan hakeminen on vertaislainaa anonyymimpaa. Moni kokeekin mukavammaksi ajatuksen, että laina tulee yritykseltä, eikä yksityishenkilöltä. Lainaehdotkin saattavat olla paremmat kuin vertaislainaa hakiessa, ellei oma luottoluokitus ole ihan huippuluokkaa. Vertaislainoja on helpompi käyttää silloin, kun lainantarve on 3000 euroa tai pikavipeissä 400e. Sen vuoksi kannattaakin antaa pienlainayrityksille mahdollisuus, sillä ne ovat paljon mainettaan parempia. Kun katsoo, mitä lainan ottaa, voi laina olla melko edullista kuluttajalle, eikä edes juurikaan pankkilainaa kalliimpaa. Monelle lainan ottaminen pienlainayrityksen kautta onkin osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä lainaprosessi on nopea, eikä vakuuksia vaadita vaan lainan saat kätevästi pankkitunnuksilla.

Onko kaikkien mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia?

Edes vakuudetonta lainaa ei myönnetä kaikille, vaan itse asiassa iso osa lainahakemuksista hylätään. Tämä johtuu siitä, että myös vakuudetonta lainaa tarjoavat tahot tahtovat saada kuitenkin omansa takaisin. On myös lainanhakijan itsensä kannalta karhunpalvelus, jos hänelle myönnetään lainaa, jota on hankala maksaa takaisin. Luotto-ongelmiin joutuminen on niin syvä suo, ettei kenenkään tulisi vapaaehtoisesti sinne tarpoa. Siksi tiettyjen kriteerien ylläpitäminen varmistaa, että lainan takaisinmaksussa ei tule ongelmia. Jokaisella lainantarjoajalla on hieman erilaiset vaatimukset, mutta joitakin yleiskriteerejä löytyy, joita noudattavat lähes kaikki lainanantajat. Ensinnäkin lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi näin isoissa lainoissa vaaditaan lähes poikkeuksetta säännöllisiä tuloja, jotta olisi jokin tae siitä, että lainan lyhentäminen tulee onnistumaan. Vaatimukset hakijan ominaisuuksista ovat kuitenkin yrityskohtaiset, joten kannattaa aina katsoa ehdot huolellisesti läpi.

Miten pystyn vertailemaan lainoja?

Koska erilaisia lainoja on tarjolla niin paljon, voi välistä tuntua jopa hankalalta tietää, mistä etsiä parasta 10 000 euron lainaa joustavasti ja ilman vakuuksia. Välistä tekisi jopa mieli ottaa ensimmäinen laina, mikä itselle myönnetään. Tämä ei kuitenkaan kannata, sillä lainoissa liikkuvat isot rahat. Mitä isompi laina on, sitä suuremmat ovat myös lainanhoitokulut. Sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että isoa lainaa ottaessa varmistaa, että ehdot ovat markkinoiden parhaat mahdolliset. Apuna lainojen vertailussa voi käyttää netistä löytyviä automaattisia lainavertailulaskureita, joiden avulla saat jonkinlaisen kuvan lainatasosta sekä siitä, mitkä paikat tarjoavat lainaa edullisin ehdoin. Näihin ei kuitenkaan kannattaa luottaa absoluuttisesti, vaan kannattaa käydä lupaavimpien paikkojen sivuilla katsomassa ehdot vielä tarkemmin. Usein laskurit nimittäin tarjoavat vain aivan perustiedot lainoista. Täydellisen kokonaiskuvan lainasta ja sen ehdoista voit saada vain käymällä firman omilla sivuilla. Kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan yrittää lukea käyttäjäkokemuksia muilta asiakkailta, sillä se antaa perspektiiviä siitä, miten lainayrityksen kanssa asiointi on sujunut ihmisiltä keskimäärin.

  Joustoluotto heti tilille

Voit myös jättää lainan etsinnän lainoja välittävälle yritykselle

Nykyään kaikkeen on olemassa helppo ratkaisu. Tämä pätee myös lainan etsintään. Jos et halua käyttää omaa aikaasi lainojen vertailuun, on olemassa myös firmoja, jotka hoitavat sen puolestasi. Nämä yritykset kilpailuttavat lainasi puolestasi yhteistyökumppaneillaan. Tällöin saat kätevästi lainasi kilpailutettua useammalla lainaa myöntävällä taholla samalla kerralla. Itse sinun ei tarvitse nähdä mitään vaivaa, riittää, että jätät hakemuksen lainoja välittävään firmaan. Parasta tässä on, että nämä palvelut ovat normaalisti täysin maksuttomia kuluttajille, sillä välitysyritykset saavat palkkionsa yhteistyökumppaneiltaan. Tämä ei siis ole hullumpi ratkaisu, jos ajatus lainojen vertailusta tuntitolkulla ei kiehdo. Toki nämä yritykset kilpailuttavat lainat ainoastaan yhteistyökumppaneillaan, joten jokaista mahdollista markkinoilla olevaa vaihtoehtoa ei käydä läpi. Tätä kautta on kuitenkin mahdollista saada kohtuullinen laina helposti. Päädyit sitten, mihin tahansa lainanhaun suhteen, on helpottavaa tietää, että 10 000 euron vakuudettomia lainoja on saatavilla aivan tavalliselle pulliaisellekin.