Kulutusluottovertailu 2023 – näin säästät rahaa

(Last Updated On: 24 syyskuun, 2023)

Luottoja kannattaa aina vertailla

Kulutusluottovertailu 2023Netissä on paljon yrityksiä, jotka myöntävät luottoja ja lainoja, joten lainavertailu on lähes pakollista. Osalla on useita erilaisia lainatuotteita valikoimissaan, mutta osa taas tarjoaa vain pikavippejä. Toki aina jokaisen lainaajan tarpeet ovat erilaiset ja joillekkin luotto on parempi ratkaisu, kun taas toiselle pikavippi on se parempi vaihtoehto. Kannattaa aina miettiä tarkkaan omaa tilannetta, jotta löytää sen itselle parhaiten sopivan lainatuotteen. Kuten sanottua, niin osa yrityksistä on erikoistunut johonkin tiettyyn lainatuotteeseen ja oletuksena on, että yritys joka on erikoistunut kuutusluottoihin myös tarjoaa parhaimpia diilejä juuri niihin liittyen. Toki netissä toimii monia yrityksiä, jotka kulutusluottoja myöntävät, joten senkin takia vertailu on aina kannattavaa. Niissä nimittäin on eroja. Osa laskuttaa luotosta avausmaksun tai jotakin muita kiinteitä kuluja, kuten tilinhoitomaksuja. Toiset taas laskuttavat vain lyhennykselle maksettavan koron. On kuitenkin hyvä huomioida, että aina se matalinta korkoa tarjoava yritys ei ole edullisin juuri noiden muiden mahdollisten kulujen vuoksi.

Hakeminen on helppoa ja nopeaa

Aikaisemmin pikaluottoa haettiin pankista ja siinä usein kesti useita päiviä. Pankkien kanssa asioidessa oli tapana aina varata luottoneuvojalle aika ja käydä konttorissa keskustelemassa luoton tarpeesta. Pankit tunnetusti ovat auki melko rajoitetusti ja konttoriverkosto yhä vain harvenee, joten sopivan ajan ja paikan löytäminen saattaa olla melko hankalaa. Nykyään kulutusluoton hakeminen on todella helppoa. Hakemuksen voi täyttää kätevästi netissä, silloin kun se itselle parhaiten sopii. Hakemuksen voi lähettää mihin aikaan tahansa ja moni yritys käsittelee saapuneita hakemuksia kello 08.00-22.00 välisenä aikana ja myös viikonloppuisin. Palvelu ei siis enää rajoitu tiukkoihin aukioloaikoihin tai harvenevaan konttoriverkostoon. Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen rahaa voi nostaa luotolta tililleen mihin aikaan tahansa. Eli kyseessä on todella joustava järjestely, joka onkin yksi syy sen suureen suosioon.

  Lainaa 400 euroa

Hakijalta vaadittavat asiat

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta suurin osa yrityksistä pitää hieman korkeampia ikärajoja. Myöskin vakituinen osoite Suomessa ja kännykkäliittymä tulee hakijalta löytyä. Hakijan tulee myös olla Suomen kansalainen tai hänellä tulee olla vakituinen oleskelulupa. Liittymä tosin voi olla prepaid-liittymä ja salainen numero ei myöskään estä luoton saamista. Luottoa haetaan netistä, joten hakijalta tulee löytyä verkkopankkitunnukset. Myöskin aikaisemmat maksuasiat tulee olla kunnossa, koska maksuhäiriöiselle ei voida luottoa myöntää. Hakijalla tulee myös olla riittävät säännölliset tulot, jotta lainan lyhentämisen kanssa ei tule ongelmia.