Kulutusluotto heti

(Last Updated On: 8 maaliskuun, 2024)

Mistä voi saada kulutusluoton nopeimmin?

Kulutusluoton saa nopeimmin, kun ilmoittaa hakemuksessa kaikki tarvittavat tulo- ja menotiedot, sekä hakee realistisesti omilla tuloilla maksettavissa olevaa lainaa. Ja nyt ei ole kyseessä mikään pikavippi, vaan edullisempi ja pitkäaikaisempi rahoitustapa. Yritysten välillä on eroja siinä, kuinka nopeasti lainapäätös pystytään tekemään. Varsin nopeasti hakemuksia käsittelevät esimerkiksi Bank Norwegian, Ostosraha.fi ja Flexiluotto.

Kuinka kauan lainapäätöksen ja rahojen saaminen yleensä kestää?

Hae kulutusluotto heti helposti netistä

Verkosta haettavat lainat myönnetään huomattavasti nopeammin, kuin pankista saatavat lainat. Useilla firmoilla päätöksen tekemiseen menee aikaa vain muutamia minuutteja, mikä edellyttää tietenkin huolellisesti täytettyä hakemusta. Jotkut rahoittajat valitsevat asiakkaansa toisia tarkemmin tulojen ja menojen sekä aiempien, edelleen takaisin maksettavien lainojen perusteella, jolloin aikaa voi mennä hieman enemmän, yleensä korkeintaan muutamia päiviä. Tällä tavalla myönnettävät lainat ovat suurempia. Pienemmät, muutaman tuhannen euron suuruiset kulutusluotot voidaan myöntää pelkän luottotietojen tarkastuksen perusteella, jolloin rahatkin voi saada tililleen yleensä jo saman päivän aikana. Jos siis hakee suurempaa lainaa, voi joutua odottamaan hetken, kun taas pienemmät lainat saa yleensä tililleen heti. Viikkoa pidempään ei minkään kulutusluottoa myöntävän firman kohdalla pitäisi mennä. Lainapäätöksiä saa lain mukaan tehdä vain tiettyinä vuorokaudenaikoina, viikonloppuisin ei lainkaan. Jos siis hakee lainaa viikonlopun aikana tai arkiöisin, hakemus voidaan käsitellä vasta seuraavana aamuna tai arkipäivänä. Myöskään arkipyhien aikaan luottopäätöksiä ei saa tehdä.

Mikä kulutusluotto on edullisin?

Edullisin kulutusluotto on yleensä sellainen, jonka vuotuinen korko on matalin. Aina tämä ei kuitenkaan päde – joistakin kulutusluotoista voi tulla koron lisäksi myös muita kuluja. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi tilinavausmaksut, jotka voivat olla suuriakin. Kaikki tiedot kuluista kerrotaan yritysten nettisivuilla, joten huolellisella tutustumisella yllätysmaksuja ei pitäisi tulla. Jos esimerkiksi päättää nostaa muutaman tuhannen euron summan joustoluottotililtä, voi tilin avaaminen ja rahan nostaminen olla melko kallista. Joustoluottotililtä tehdyt nostot nimittäin maksavat erikseen – niistä veloitetaan nostoprovisio, jonka loppusumma voi varsinkin isommissa nostoissa olla aika suuri. Yleensä voidaan siis ajatella, että edullisessa luotossa on matala korko, mutta lainaehtoihin kannattaa silti tutustua huolellisesti, jos tahtoo välttyä yllättävältä rahanmenolta.

  Lainojen yhdistäminen - selkeyttä ja säästöä!

Kuka voi saada kulutusluoton?

Kulutusluoton voi saada henkilö, joka on yrityksen määritelmän mukaan luottokelpoinen. Yleisin kriteeri on se, ettei henkilöllä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. On kuitenkin yrityksiä, jotka voivat myöntää tietynsuuruisen lainan myös henkilölle, jolla on korkeintaan kaksi jo pois maksettua maksuhäiriömerkintää. Tällöin hakijalla tulee kuitenkin olla sellaiset tulot, joilla lainasta voi suoriutua sopimuksen mukaisesti.Myönteinen lainapäätös edellyttää myös riittävää ikää. Yleinen ikäraja suuremmille kulutusluotoille on 22 vuotta, mutta myös nuoremmat esim. 19 vuotiaat henkilöt voivat saada kulutusluottoja. Nuoremmille lainattavat summat ovat kuitenkin yleensä pienempiä. Kaikkialta edes 22 vuotta täyttänyt henkilö ei voi saada lainaa. Jotkut yritykset edellyttävät hakijalta jopa 23 tai 25 vuoden ikää, ennen kuin myönteinen päätös voidaan antaa.Hakijalla tulee olla yleensä säännölliset tulot ja sellainen työsuhde, joka ei ole koeajalla tai määräaikainen. Kaikki lainantarjoajat eivät kuitenkaan edellytä vakituista työpaikkaa, vaan myös esimerkiksi eläketuloilla voi saada kulutusluoton. Lopullinen lainasumma selviää vasta lainapäätöksestä, ja se voi joskus poiketa haetusta esimerkiksi sillä perusteella, että hakijalla on liian pienet tulot. Koska laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, yritys voi joskus myös pidentää tai lyhentää laina-aikaa, jotta hakija pystyisi suoriutumaan lainasopimuksesta asianmukaisesti ja ajallaan. Riippuu yrityksestä, myönnetäänkö kulutusluotto ainoastaan Suomen kansalaiselle, vai riittääkö esimerkiksi tarpeeksi pitkä oleskelu Suomessa. Monen yrityksen kohdalla esimerkiksi 36 kuukauden oleskelu riittää, joten myös muualta Suomeen muuttaneet henkilöt voivat saada kulutusluoton samoin edellytyksin, kuin syntyperäiset suomalaisetkin.

Mihin tarkoitukseen kulutusluoton voi saada?

Verkosta otettavan kulutusluoton käyttötarkoituksen saa päättää itse. Yleisiä käyttötarkoituksia ovat ulkomaanmatkat, auton hankkiminen, asunnon takuuvuokran tai käsirahan maksaminen, asunnon sisustaminen, elektroniikan ostaminen ja muut sellaiset menot, joihin ei ole ajallisesti mahdollista säästää esimerkiksi ansiotuloista.

  Vippivertailu 2023 - Katso kuka voitti pikavippivertailun

Miksi hakisin lainaa verkosta enkä pankista?

Verkosta haettavan lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse ilmoittaa millekään taholle, joten verkosta lainaaminen on hieman yksityisempää kuin pankkilainan hakeminen. Verkkolainojen kohdalla myös vaadittavat tulot ovat paljon pienempiä, kuin pankkilainoilla, joten ne ovat useamman ihmisen saatavilla. Esimerkiksi opiskelijan voi olla vaikea saada lainaa pankista, mutta verkosta se voi onnistua. Pienituloinenkin ihminen on joskus tilanteessa, jossa jotain suurempaa pitää hankkia nopealla aikataululla, eikä aikaa säästämiselle ole. Lainan hakeminen verkosta on myös huomattavasti nopeampi tapa lainata rahaa pankkilainan hakemiseen verrattuna. Pankkilainan saamista varten täytyy ensin varata aika konttoriin, eikä aikaa ole välttämättä heti saatavilla. Monesti menot ovat sellaisia, jotka eivät voi odottaa siihen saakka, että pankista voidaan antaa lainapäätös. Vaikka verkosta saatava kulutusluotto onkin kalliimpi laina, on se myös huomattavasti nopeampi kuin pankkilaina.

Kuinka laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin sopimuksen mukaisissa kuukausierissä kotiin, verkkopankkiin tai sähköpostiin lähetettävällä laskulla. Paras tapa varmistua maksamisen sujuvuudesta on suoramaksusopimuksen solmiminen. Sopimuksen avulla lainaerää vastaava summa siirtyy asiakkaan pankkitililtä yrityksen tilille automaattisesti, jolloin maksun unohtaminen tai laskun katoaminen ei ole mahdollista. Asiakkaan täytyy ainoastaan huolehtia siitä, että tilillä on riittävästi katetta, jotta raha voi siirtyä.

Voinko pitää maksuvapaita kuukausia?

Hae nyt halvin kulutusluotto heti

Maksuvapaat kuukaudet ovat yleensä mahdollisia siinä vaiheessa, kun lainaa on maksettu takaisin asianmukaisesti jo jonkin aikaa. Yleensä tämä aika on muutama kuukausi. Yritys ilmoittaa laskulla, kun maksuvapaa kuukausi on mahdollista pitää. Maksuvapaan kuukauden pitäminen on yleensä maksullista, ellei sellaista pidä aikana, jolloin tarjous ilmaisesta maksuvapaasta kuukaudesta on voimassa. Erä täytyy kuitenkin maksaa jossain vaiheessa. Maksamatta jäänyt erä siirtyy maksettavaksi laina-ajan loppuun, eli laina-aika voi pidentyä loppupäästä vuodenkin, jos lainattu summa on suuri ja laina-aika pitkä. Tämä on otettava huomioon omaa budjettia laadittaessa. Maksuvapaan kuukauden voi pitää yleensä ainoastaan silloin, kun lainan kuukausierän eräpäivä ei ole vielä ollut. Yleensä maksuvapaita kuukausia voi pitää vuodessa 1-2 kappaletta, tai niitä voidaan myöntää koko laina-ajalle muutamia.

  Lainaa heti tilille - parhaat lainat nopeasti netistä

En pysty maksamaan lainan kuukausierää. Mitä voin tehdä?

Maksuvapaan kuukauden pitäminen voi toimia hyvänä ensiapuna maksuvaikeuksissa. Jos sellainen on mahdollista pitää eikä lasku ole vielä erääntynyt, kannattaa ottaa yhteys lainantarjoajaan ja sopia maksuvapaan kuukauden pitämisestä. Tällöin saadaan kuukausi lisää aikaa oman rahatilanteen parantamiseen. Maksamatta jäänyt lainaerä siirtyy maksettavaksi laina-ajan loppuun.Jos maksuvaikeudet ovat suurempia tai luonteeltaan pidempiä, kannattaa olla yhteydessä lainantarjoajaan. Uudesta maksusuunnitelmasta voidaan yleensä päästä sopimukseen. Jos maksukyvyn heikentyminen johtuu työttömyydestä tai sairaudesta, on olemassa erilaisia keinoja tilanteen helpottamiseen. Jotkut lainantarjoajat myyvät vakuutuksia tai lainaturvatuotteita, joiden avulla maksuvaikeudet voidaan voittaa yllättävän tilanteen tullessa eteen. Nämä maksavat kuukaudessa jonkin verran, mutta ne ovat hyvin kannattavia, koska sairaus tai työttömyys voi tulla kenen tahansa tielle. Oman kunnan sosiaalitoimisto ja Takuu Säätiö antavat sosiaalista ja taloudellista apua velkaongelmissa. Myös velkajärjestelyn hakeminen on mahdollista. Huonoin mahdollinen vaihtoehto on yrittää itse tarkasta ongelmia ottamalla uusia, suurempia lainoja. Jos on ongelmissa alkuperäisen lainan kanssa, vaikeudet seuraavat lähes varmasti myös seuraavaan lainaan. Tällöin ongelma syvenee, ja muuta ratkaisua on joka tapauksessa etsittävä, kun uutta lainaa ei voida maksaa. Useimmat luoton myöntäjät eivät myönnäkään lainoja henkilöille, joilla on jo ennestään enemmän velkaa kuin maksukykyä.