Pikavippi ilman puhelinta

(Last Updated On: heinäkuu 12, 2017)

Mistä voi saada pikavipin ilman puhelinta?

Pikavippiä voi hakea tekstiviestihakemuksen lisäksi myös verkkopankkitunnuksilla. Tunnukset toimivat yhtä varmana tapana varmistua hakijan henkilöllisyydestä kuin mobiilivarmennekin, koska niiden päätyminen vääriin käsiin on melko epätodennäköistä. Tällöin käytössä on oltava kuitenkin verkkoyhteys ja tietokone, jolla lainaa voidaan hakea. Yritykset määrittelevät itse, myöntävätkö he lainoja henkilöille, joilla ei ole omaa matkapuhelinliittymää. Verkkosivuilta selviää, voiko yritykseltä saada lainan ilman puhelinta.

Miksi henkilökohtaista matkapuhelinliittymää yleensä vaaditaan?

Matkapuhelinliittymän omistaminen tarkoittaa yleensä, että henkilöllä ei ole maksuhäiriöitä ja että hän on maksanut puhelinlaskunsa asianmukaisesti. Laskun maksaminen on erittäin tärkeää myös pikavippien kohdalla, joten matkapuhelinliittymä toimii eräänlaisena varmistuksena siitä, että henkilö kykenee vastaamaan sitoumuksistaan. Lisäksi henkilöllisyys voidaan varmistaa verkkopankkitunnusten lisäksi myös mobiilivarmenteella, jonka saa käyttöön omalta matkapuhelinoperaattorilta. Prepaid- liittymille tätä ominaisuutta ei ole saatavilla. Pikavippi ilman puhelinta kätevästi kotikoneelta

Kuka voi saada lainan ilman puhelinta?

Joustoluoton voi saada kuka tahansa täysi- ikäinen henkilö, jolla on vakituinen osoite Suomessa ja joka on hoitanut raha-asiansa asiallisesti. Tämä tarkoittaa yleensä, ettei hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä, ainakaan sellaisia, joita ei olisi jo maksettu pois. Joistain paikasta voi lainan saada myös henkilö, jolla on vähäinen määrä pois maksettuja maksuhäiriömerkintöjä, mutta tämä on kuitenkin aika harvinaista. Jos maksuhäiriöitä on, ne kannattaa pyrkiä maksamaan pois ennen uuden velan ottamista, jotta velkakierre ei pääse syvenemään.

Riippuu lainan tarjoajasta, voidaanko laina myöntää muille kuin Suomen kansalaisille. Myös muualta muuttaneelle henkilölle voidaan usein myöntää laina, mikäli hän on oleskellut Suomessa laillisesti riittävän kauan, yleensä noin 36 kuukauden ajan. Hänellä on kuitenkin myös oltava vakituinen asuinpaikka, puhtaat luottotiedot sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Ikärajan vaikutus lainapäätökseen

Hyvin nuoret henkilöt eivät voi saada lainaa kaikkialta. Siksi vasta 22 vuotta täyttänyt henkilö voi jo saada lainan useimmilta lainantarjoajilta. Edes tämän ikäinen henkilö ei kuitenkaan saa lainaa mistä tahansa, vaan vasta 25-vuotias voi todella saada laina mistä tahansa.

18- vuotias henkilö voi varmasti saada lainan jostain, jos täyttää muut kriteerit, mutta useimmista paikoista rahan lainaaminen ei kuitenkaan onnistu. Tämä johtuu siitä, että hyvin nuorella iällä henkilöllä ei todennäköisesti ole sellaisia vakituisia ansiotuloja, joiden turvin laina varmasti pystyttäisiin maksamaan takaisin asianmukaisesti. 18- vuotiaalla ei myöskään aina ole kovin paljoa kokemusta itsenäisestä elämästä ja sitoumuksien ja velvollisuuksien hoitamisesta, joten myös lainattu raha voi todennäköisemmin jäädä maksamatta takaisin.

Jos hyvin nuori henkilö hankkii itselleen velkaongelmia itsenäisen elämänsä alussa, voi se johtaa todella pahoihin ongelmiin. Maksuhäiriöt voivat joskus jopa estää asunnon tai työpaikan saannin, mikä voi aiheuttaa pahaakin syrjäytymistä. Jos nuorella henkilöllä on rahantarvetta, kannattaa rahaa lainata esimerkiksi omilta vanhemmilta, tai hakea sosiaalitukia. Pikavippien korot ovat sen verran suuria, että hoitamattomana laina voi kasvaa todella suureksi, jolloin pientä satasen vippiä voidaan joutua maksamaan takaisin jopa vuosia.

 

Tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla

Hakemus allekirjoitetaan yleensä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Nämä ovat vahvoja tunnistautumisen tapoja, joita käytetään, kun halutaan varmistua ihmisen henkilöllisyydestä luotettavalla tavalla. Verkkopankkitunnukset saa käyttöönsä käymällä omassa pankissa. Nuorille henkilöille verkkopankkitunnusten käyttäminen on yleensä ilmaista, eikä se ole kallista nuoruusiän ohittaneillekaan. Verkkopankkitunnuksia tarvitaan niin monessa paikassa, että niiden hankkiminen on hyvin suositeltavaa.

 

Miksi henkilöllisyys täytyy varmentaa luotettavalla tavalla hakemuksen yhteydessä?

Henkilöllisyys täytyy varmentaa luotettavalla tavalla, koska pelkkä henkilötunnus voi joutua vääriin käsiin todella paljon helpommin kuin vahvat tunnistautumisen tavat. Kun lainoja pystyi nostamaan pelkän henkilötunnuksen perusteella, väärinkäytöksiä tuli enemmän, kun ulkopuolinen oli saanut jostain tietoonsa henkilötunnuksen ja nostanut toisen ihmisen nimissä lainoja. Tällaisessa on kyseessä petos, josta joutuu korvausvastuuseen kiinni jäätyään.

 

 

Kuinka paljon lainaa voi saada ilman puhelinta?

Ilman puhelinta voi varmasti saada lainaa verkkopankkitunnusten perusteella jopa melko paljon, joitain tuhansia euroja.  Jotkut yritykset edellyttävät kuitenkin, että hakijalla tulee olla sekä henkilökohtainen matkapuhelinliittymä, että verkkopankkitunnukset ennen kuin laina voidaan myöntää. Pienten summien, kuten muutamien satojen eurojen suuruisten lainojen ottaminen kuitenkin onnistuu varmasti useasta paikasta.

Millaisia ovat lainojen korot ja muut lainan päälle tulevat kulut?

Alle 2000 euron suuruisten lainojen korko saa nykyään olla lain mukaan korkeintaan 55 prosenttia. Suuremmilla lainoilla ei ole korkokattoa, joten niiden korot voivat olla mitä vain. Kulutusluottojen korot ovat kuitenkin perinteisesti matalammat kuin pikavippien. Korot ovat siis edelleen suurempia kuin pankkilainoilla, mutta huomattavasti matalampia kuin 2000- luvun alussa pikavippien tullessa markkinoille.

Riippuu lainan myöntäjästä, millaisia muita kuluja lainan päälle tulee. Yleensä eniten sivukuluja on joustoluottotileissä, joissa pelkkä tilin avaaminen on joskus maksullista ja hyvin kallistakin. Koron ja avausmaksun lisäksi jokaisesta nostosta veloitetaan erikseen nostoprovisio, jolloin omalle tilille päätyvä raha on aina pienempi kuin alun perin haettu lainasumma.

Mikä laina on edullisin?Tietokonetta apuna käyttäen on mahdollista saada pikavippi ilman puhelinta

Edullisin laina on ilmainen ensilaina, jota monet firmat tarjoavat tutustumistarjouksena uusille asiakkaille. Jos tarjous ei ole käytettävissä, edullisin laina on se, jossa on matalin korko ja vähiten sivukuluja. Kaikki kulut luetellaan yritysten verkkosivuilla, joten yllätyksiä ei periaatteessa voi tulla.

Miten laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin kotiin, verkkopankkiin tai sähköpostiin lähetettävällä laskulla. Kaikkein kätevin ja luotettavin tapa maksaa laina takaisin on suoramaksusopimuksen solmiminen, jolloin lainaerää vastaava summa siirtyy eräpäivänä automaattisesti asiakkaan tililtä yrityksen tilille. Suoramaksusopimuksen tekemisellä vältetään se mahdollisuus, että lasku voisi vahingossa kadota, sekä se, että maksaminen voisi unohtua. Asiakkaan tarvitsee huolehtia ainoastaan siitä, että tilillä on eräpäivänä riittävästi rahaa, että summa voi siirtyä.